Vi använder cookies för att e-butiken ska fungera som den ska. Genom att använda webbsidan godkänner du vår Integritetspolicy

Varför montera larmdekaler & larmskyltar?

Har du köpt ett eget larmsystem till lägenheten, huset, sommarstugan, företagslokalen osv. så kanske detta larm saknar dekaler och/eller larmskyltar / kameraövervakningsskyltar, då vill man gärna upplysa om att det är larmat och/eller kameraövervakat varav dessa dekaler och skyltar passar perfekt, de är både neutrala och generella.

Utöver detta så tror vi även att larmdekaler/larmskyltar/kameraövervakningsskyltar kan ha en avskräckande effekt fastän du kanske inte har något larm, mot såväl inbrott som skadegörelse.

En annan sak som är bra med generella larmdekaler är att inbrottstjuven inte vet vilket larmsystem som eventuellt är installerat, på så sätt minskar risken att de kan förbereda sig för att inaktivera eller "störa" larmet. Många kända larmsystem inkluderar larmdekaler som alltså avslöjar vilket märke som används, vilket kan ha sina för- och nackdelar beroende på hur avancerad tjuven är och vart man bor.

Vi vet för övrigt att många poliser och före detta inbrottstjuvar rekommenderar att man monterar larmdekaler (bland annat) som förebyggande åtgärd.

P.S. Dekalerna lämpar sig även utmärkt till enskilda rum, kontorsutrymmen, skrivbord med mera! I princip överallt där man vill tala om att det är larmat!

Viktig information om lagar och regler kring kameraövervakning hittar ni på Datainspektionens hemsida: http://www.datainspektionen.se/lagar-och-regler/kameraovervakningslagen/fragor-svar-om-kameraovervakningslagen/