Vi använder cookies för att e-butiken ska fungera som den ska. Genom att använda webbsidan godkänner du vår Integritetspolicy

UV-test av larmdekalerna under 3 år

Vi har UV-testat de larmdekaler vi säljer via ett test utfört under verkliga förhållanden.

Dekalerna har varit monterade på ett flertal fönster här i Sverige, fönster som riktas både mot öst, syd och väst (där solen alltså skiner). Utöver detta så har dekalerna ej varit skyddade mot regn, de har alltså inte varit tak över fönsterna. De har med andra ord fått utstå alltifrån kalla vinterdagar med minus 20 grader till varma sommardagar med över 30 plusgrader.

Testet genomfördes under 3+ år (och pågår fortfarande) och vad vi kan notera med blotta ögat så har färgen inte blivit särskilt mycket solblekt överhuvudtaget, om än måttligt, till skillnad mot de andra dekalerna (från en annan tillverkare) som vi monterade bredvid för jämförelse. Bilden nedanför talar för sig själv (dekalerna monterades vid samma tidpunkt och bilden är absolut INTE redigerad vad gäller de olika dekalerna!). Dekalen högst upp är alltså de vi säljer, och den undre dekalen kommer ifrån en välkänd butik här i Sverige.

Värt att notera: Vissa av de andra dekalerna (som vi inte säljer) släppte även från klistret, dvs. de börjar "ramla dän" från fönsterna och smulades sönder.

Vi vill dock påpeka att de dekaler vi säljer inte har lika tjockt skyddslager mot repor, som exempelvis de andra dekalerna, men det bör inte påverka om man inte skrapar med verktyg eller en vass nagel. Allt har sina för- och nackdelar.

UV-test under 2 år

Skyltarna har också ett visst UV-skydd, dock har vi inte UV-testat just dessa skyltar varav vi inte kan svara med säkerhet på hur känsliga de är mot väder, vind och sol osv. Vi har däremot uppgifter om liknande skyltar (egen erfarenhet) och efter 3 år utomhus, riktat mot väst där solen går ned, så har den printande färgen (på PVC:n) klarat sig helt godkänt! Plasten har även den stått emot det nordiska klimatet väldigt bra, inga sprickor noterades fastän de suttit åtskruvade med bult.